Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa
En Çok Yetişen Sebze ve Meyveler

Batman`da Yetiştirilen Organik Turp Kapışılıyor

09.12.2009 15:10

(IHA) Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünler tartışıla dursun GAP idaresinin Sosyal Gelişim Projesi kapsamında Batman Tarım İl Müdürlüğü tarafından eğitilmek üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderilen çiftçilerin yetiştirdiği organik ürünler görenleri şaşırtıyor.

Batman merkeze bağlı Kuyubaşı köyü muhtarı Vehbi Gönülaçar, ABD’de gördüğü eğitim sonrası yetiştirdiği organik ürünlerden az masrafla çok verim aldıklarını ifade etti. Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir heyetle birlikte 2008’in 7. ayında ABD’nin Washington eyaletinde bulunan Maryland Üniversitesi’nde 38 gün çiftçilik ve zirai ürünler üzerine eğitim gördüklerini belirten Gönülaçar, "Tamamen organik olan ürünlerimiz meyvesini verdi. İlk etapta turp ve marulu kendi bahçemizde yetiştirdik. Doğal

BADER

Ziyaretçi Defteri - Görüşleriniz bizim için değerlidir...

Kayıp Parola?